smalle-banner-historie.jpg

Koffie met Reypenaer kaas

Reypenaer kaas was deze maand aanwezig op de Food Inspiration Days in het Evoluon in Eindhoven. Tijdens deze beurs werd Reypenaer kaas niet met wijn, bier of chocola gecombineerd, maar met lekkere koffie van Smit&Dorlas. Dit leverde een geweldige combinatie op met een intense en verrassende smaak.

Tijdens de Food Inspiration Days konden de bezoekers deze combinatie proeven, waarbij ervoor gezorgd is dat de kaas er niet uitzag als kaas, maar als een product voor bij de koffie. Hiervoor hebben wij samen met de Treeswijkhoeve een mergpijpje van Wijngaard Affiné ½ jaar, een Cantuccini van Wijngaard Chèvre Gris en een stroopwafel van Reypenaer XO Reserve gecreëerd. Hieronder ziet u enkele foto’s van deze creaties.

De volgende drie kaas- en koffiecombinaties zijn gepresenteerd:

1) Sumatra Raja Batak met een mergpijpje van Wijngaard Affiné ½ jaar

2) Guatemala Finca Isnul met een Cantuccini van Wijngaard Chèvre Gris

3) Malawi Mpanga met een stroopwafel van Reypenaer XO Reserve

De bezoekers van de Food Inspiration Days gaven aan dat bij het proeven van bovenstaande combinaties men de impressie kreeg een heerlijke bonbon te proeven. Over alle drie de combinaties waren de bezoekers enthousiast, maar men was het meest te spreken over de combinatie met de stroopwafel van Reypenaer XO Reserve.

Dat onze kazen goed gecombineerd kunnen worden met koffie is overigens oud nieuws: in 2011 berichtte Carolyn Stromberg van The Cheese Course in de Verenigde Staten al dat Reypenaer VSOP zich uitermate leent voor een combinatie met koffie: “Its rich, butterscotch, caramel notes will pair wonderfully with coffee, and its firm, crunchy texture makes it a hit among cheese fans.”