smalle-banner-historie.jpg

De Wijngaard Kaas familie

Opa Piet begon in 1936 met de handel in kaas, eigenlijk als ruilmiddel voor de kruidenierswaren die hij destijds aan de boeren in de omtrek van Woerden leverde en hij werd betaald in kaas. Kaas werd in de tijd steeds belangrijker. De kaas werd aangevoerd met de boot over de Oude Rijn, waar het oude pakhuis aan gelegen is. Uitsluitend door vele handen kwamen de kazen op de planken in het oude pakhuis.

» Lees meer...

Het historische kaaspakhuis - het geheim

De Reypenaer rijpt in een meer dan een eeuw oud kaaspakhuis dat als kaaspakhuis is gebouwd. Met stenen muren, houten vloeren en balken, voorzien van luiken, zowel binnen als buiten het kaaspakhuis. Het is drie verdiepingen hoog en de stellingen staan boven elkaar voor voldoende stevigheid. Het pakhuis is gelegen aan de Oude Rijn in Woerden van waar vroeger ook de kaasaanvoer kwam via boten. Het groene hart van Woerden kende een levendige kaashandel omdat er veel kaasmakende boeren in de omgeving waren. Alles gebeurde met de hand. Omdat wij bij Reypenaer hebben ontdekt dat de smaakontwikkeling in het oude pakhuis niet te evenaren is met moderne technieken, hebben we het kaaspakhuis in stand gehouden en juist gekoesterd. De mooist smakende kazen komen hier vandaan.

» Lees meer...

Het Ambacht

Bij Wijngaard Kaas streven we met liefde en toewijding naar de mooiste smaakontwikkeling van onze kazen. We hebben een historisch rijpingspakhuis uit 1906 in Woerden waar onze kazen nog net zo rijpen als vroeger. Hier rijpen de kazen langzaam en langdurig in een bijzonder microklimaat en natuurlijke wisselingen van de temperatuur en de luchtvochtigheid. De kazen worden wekelijks met de hand gekeerd en gepoetst.

» Lees meer...