smalle-banner-historie.jpg

Geflambeerde aardappeltaart met Reypenaer VSOP

Dit is een knipoog naar de Franse klassieker Tartiflette die een populair gerecht is in met name wintersportplaatsen. Gekookte plakjes aardappel zijn als een taart opgebouwd en worden klassiek gecombineerd met spekjes, room en kaas. Vanzelfsprekend is de kaas de sprekende Reypenaer VSOP. Door de taart rijkelijk te overgieten met kirsch kan deze heel spectaculair aan tafel worden geflambeerd wat niet alleen imponerend is voor de gasten, het doet bovendien die Reypenaer mooi gratineren.

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)

Kletskopjes van Reypenaer

Hoe spectaculair en lekker kan eenvoud zijn? Dat bewijzen deze kletskopjes gemaakt van 1 jaar oude Reypenaer! De kletskopjes kunnen uitstekend dienst doen als knabbel bij de borrel of het aperitief of als krokant en hartig onderdeel van een voorgerechtje, zoals bij een carpaccio.

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)

Croque Monsieur met Reypenaer VSOP

Een luxe knipoog naar de bekende lunchklassieker, maar dan gebracht op z’n Vlaams. Deze croque monsieur kan op zichzelf geserveerd worden als een lunchgerecht of als luxe bijlage bij bijvoorbeeld een lekkere uiensoep. Zelfs als verrassend borrelhapje is hij geschikt, denk er bijvoorbeeld eens aan om ze te serveren op de Reypenaer Guillotine en ze dan aan tafel te snijden.

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)

Soufflé van Reypenaer VSOP

Het serveren van een soufflé, of deze nu zoet of hartig is, toont altijd een glimlach op het gezicht van uw gasten. Wanneer u het recept stap voor stap volgt en nooit de ovendeur opendoet tijdens het bakken, dan moet deze soufflé zeker lukken. In het klein zou het een imponerend kaasgerechtje kunnen zijn in een uitgebreid menu. Of serveer het als suggestie voor een vegetarische gast.

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)

Reypenaer kaasdoop

Een klassieker op koude winterdagen en tijdens feestelijke bijeenkomsten is de kaasdoop ofwel fondue die extra luxe en rijk is door het gebruik van de één jaar oude Reypenaer. U kunt het zo simpel of uitgebreid maken als u zelf maar wilt. Misschien alleen met wat stukjes boerenbrood of door er vele schaaltjes met garnituren omheen te zetten, zodat uw eters zelf kunnen kiezen wat zij willen “dopen”.

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)

Quiche Lorraine met Reypenaer VSOP

Een mooie quiche, warm of koud, is altijd een welkome aanvulling bij een brunch of als lunchgerecht of lichte maaltijd met een frisse salade. In dit basisrecept bestaat de vulling naast de Reypenaer VSOP uit spekblokjes en gestoofde prei. De variaties hierop zijn vanzelfsprekend eindeloos. Denk bijvoorbeeld eens aan gestoofde blokjes courgette, geroosterde pijnboompitten, zongedroogde tomaten of smaakmakers als pesto of Provençaalse kruiden.

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)

Croquettes van Reypenaer VSOP met een saus van grove mosterd

Croquettes van Reypenaer VSOP met een saus van grove mosterd

Met dit basisrecept kunt u ongelimiteerd experimenteren en variëren. Maakt u er kleine ronde balletjes van, dan heeft u bitterballen als borrelhapjes. Verwerkt u ze tot croquetten, dan is het een luxe lunchgerecht, zeker als het op een mooie snee gegrild zuurdesembrood wordt geserveerd met bijvoorbeeld wat gefrituurde peterselie.

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)

Crudités van seizoensgroenten met een dip van Reypenaer VSOP

Crudités van seizoensgroenten met een dip van Reypenaer VSOP

Cruditée is een chique woord voor een hapje dat in restaurants bij het aperitief wordt geserveerd, een soort groenteknabbel. Bij dit hapje kunt u ongelimiteerd variëren met de groenten; let wel op welke groenten geschikt zijn om rauw te eten, kook ze anders zeer kort in gezouten water. Dit recept is het perfecte hapje om aan uw gasten te serveren voorafgaand aan het diner!

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)

Gougères met Reypenaer VSOP

Gougères met Reypenaer VSOP

Gougères zijn een soort soesjes, maar dan hartig, waarbij kaas door het beslag wordt verwerkt. Bij dit recept worden de gougères bereid met Reypenaer 1-jaar en Reypenaer VSOP om zo een klassiek Bourgondisch hapje te creëren: ideaal voor bij de borrel of bij het aperitief, maar ook zeker geschikt als nagerecht.

Klik hier om het recept te lezen en downloaden (PDF)